Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Кристиян Кръстев стана шампион на Държавното първенство за кадети

Талантливият борец от клуб по свободна борба „Черноморец“ Кристиян Кръстев стана шампион на Държавното първенство за кадети, което се проведе през уикенда в зала „Бойчо Брънзов“. Бургазлията надви па финала Иван Андонов от „Сливен“ със 7:3 точки и заслужи титлата в най-многолюдната категория до 71 килограма. Кристиян Кръстев грабна и приза за най-техничен борец.

Неговите съотборници от клуб по свободна борба „Черноморец“ попълниха колекцията с две бронзови отличия. Костадин Иванов и Емилиян Бухлев заеха трето място, съответно в категория 80 кг и 110 кг. На пето място се класираха Ергюн Шукри при 51-килограмовите и Ахмед Мотаид до 55 кг. Треньори в клуб „Черноморец“ са Мариан Тодоров, Мариан Фучеджиев, Стоян Панев и Илиан Стефанов.

„Добро представяне, но можеше да спечелим още поне един медал. Малшанс. Гледаме напред“, заяви президентът на клуб по свободна борба „Черноморец“ Стефан Георгиев. Бронзов медалист е и Антъни Бояджиев в категория 110 кг. Той се състезава за клуб „Бургас“, с треньор Николай Милков. Емре Юмет завърши на пето място при 60-килограмовите.

„Шампионска титла в класическия стил на Димитър Рачев и още 5 бронзови медала за нашите борци в двата стила е добър атестат за свършената работа“, заяви президентът на клуб по свободна и класическа борба „Бургас“ Николай Дачев, който е и старши треньор на класиците.