Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Страх” на режисьора Ивайло Христов ще бъде в програмата на “София филм фест на брега”

Черно-белият филм “Страх” на режисьора Ивайло Христов ще бъде в програмата на “София филм фест на брега” и ще има премиера в Бургас на 19 март от 20.30 часа. Режисьорът Ивайло Христов, актрисата Светлана Янчева и продуцентът Асен Владимиров са специални гости на фестивала и лично ще представят филма в новия Културен дом НХК, където ще се провежда киносъбитието.

100-минутният филм разказва историята на Светла – вдовица, която наскоро е загубила работата си като учителка. Селото, в което тя живее, е в близост до границата на България с Турция и край него често се появяват бежанци. Един ден и Светла среща в гората мигрант от Африка. Това променя живота ѝ. Тя е принудена да се опълчи срещу цялото село, което настоява чернокожият бежанец да напусне селото незабавно.

Ивайло Христов е режисьор и сценарист на филма, зад камерата стои Емил Христов, а музиката е поверена на Кирил Дончев. Освен Светлана Янчева в ролите ще видим Майкъл Флеминг, Иван Савов, Красимир Доков, Стоян Бочев, Мирослава Гоговска.

“Страх” спечели Голямата награда за най-добър пълнометражен филм на фестивала “Златна роза” във Варна (2020) и Голямата награда на фестивала “Черни нощи” в Талин (2020), където беше неговата международна премиера.

На 20 март от 11.00 часа в прес зоната на “София филм фест на брега” в Културен дом НХК е предвидена пресконференция, която е отворена както за журналисти, така и за кинолюбители.