Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Вижте лавината от измами , с които БСП се опита да спечели гласове на изборите за евродепутати

 

ГЕРБ – Бургас подаде жалба в Районната избирателна комисия във връзка с поредния сигнал за нарушения на изборния процес в областта. 

 

„Констатираното от нас нарушение е неразрешена предизборна агитация на територията на община Поморие от страна БСП. Според снимковия материал, с който разполагаме, в агитацията участват членове от ръководството на БСП – общински съветници в морския град“, коментират от партийната структура.

 

ГЕРБ-Бургас сигнализира Районна избирателна комисия за съмнения за неправомерна агитация в Сунгурларе. Жалбата е свързана с изборния процес пред секция № 4 , намираща се в читалище „Просвета 1882“. 

„Сезирахме РИК-Бургас, че две лица, известни като представители на друга политическа партия, извършват нерегламентирана агитация непосредствено пред въпросната секция в града. Те са агитирали неправомерно граждани, придвижили се с бус до сградата на читалището“, коментират от областната структура на партията. Според тях сигналът поражда сериозни опасения за нарушения в изборния ден. 

От ГЕРБ-Бургас очакват своевременно извършване на проверка от РИК и при потвърдено нарушение, да бъде наложена санкция, предвидена по ИК за извършителя или на политическата сила в полза, на чийто кандидат се извършва нерегламентирана агитация.

 

 

ГЕРБ-Бургас подаде сигнал свързан с изборния процес в село Равнец, община Бургас. 

„Сезирахме РИК-Бургас, че лице, известно като представител на друга политическа партия, пресреща  жители на селото с автомобил и ги извозва до откритите секции в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Това поражда сериозни опасения за нарушения в изборния ден“, алармираха от областното ръководство на партията. 

 

 

ГЕРБ – Бургас сигнализира Районна избирателна комисия за съмнения за опорочаване на изборния процес в района на община Руен.

 „Временно изпълняващият длъжността кмет на с. Вресово Юлман Хасан Юлман, община Руен присъства през целия изборен ден в изборна секция, разположена в конферентния център в сградата на кметството. Считаме, че с неправомерното си присъствие, длъжностното лице влияе върху избирателите на населеното място“, пише в жалбата на областната структура на партията. 

От ГЕРБ-Бургас очакват своевременно извършване на проверка от РИК. В случай че нарушението бъде потвърдено, следва да бъде наложена предвидена по ИК санкция както на политическата сила в полза, на която се извършва нерегламентирана агитация, така и на лицето нарушител. 

 

ГЕРБ – Бургас сигнализира Районната избирателна комисия за съществено нарушение и злоупотреба с вота на гласоподавател на територията на с. Каравельово, община Руен.

Сигналът е свързан с 84-годишна лежащо болна жена, която фигурира в списъците на изборната секция като вече „гласувала“. По думите на секционните членове в рамките на изборния ден никой не е виждал гореописаното лице да упражнява правото си на вот. Кметът на селото Латиф Мустафа Халми обаче твърди, че именно той е придружил възрастната дама до изборната секция.

„Това не е възможно предвид възрастта и влошеното здравословно състояние на жената, която дълго време не е излизала от дома си. Считаме, че става въпрос за съществено нарушение и злоупотреба с вота на гласоподавателя, което следва да бъде проверено и санкционирано“, коментират симпатизанти на ГЕРБ.

 

Жалбоподателите очакват своевременно извършване на проверка от РИК и санкциониране на нарушителите. 

 

  

От ГЕРБ-Бургас очакват своевременно извършване на проверки от РИК и при потвърдени нарушения, да бъдат  наложени санкции, предвидени по ИК за извършителя или на политическата сила в полза, на чийто кандидат се извършва нерегламентирана агитация.