Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Боряна Калейн спечели многобоя и стана шампион на Държавното първенство "Жулиета Шишманова"

Със стабилна и вдъхновена игра Боряна Калейн (Левски Триадица) грабна шампионската титла със сбор от 100.525 т.(25.425 за обръч, 27.050 за топка, 27.600 за бухалки и 20.450 за лента).

Сребърният медал спечели Катрин Тасева (Левски Илиана) със сбор от 99.400, а бронзът заслужи Ева Брезалиева (Олимпия) Бургас, която събра сбор от 92.350т. Любопитно е да се знае, че Ева е родена в Несебър, също като патронът на първенството, великата Жулиета Шишманова.

Топ осем допълват - на 4-т място се класира Татяна Воложанина (Левски Илиана), пета се нареди Леонор Божанова (Левски), шеста се класира Рейчъл Стоянова, също от клуб "Левски", седма се класира София Иванова ( Левски Илиана) и осмицата затваря Лъчезара Пекова (Левски).

На финалите на уреди, Боряна Калейн спечели злато на обръч и топка, а Картин Тасева – на бухалки и лента.  

Като цяло гимнастичките показаха добра игра като се има предвид при какви тежки условия за подготовка бяха поставени всички с оглед пандемичната обстановка и затварянето на залите за тренировки няколко пъти.

Имаше и много грешки, които допуснаха почти всички състезателки, но с много и упорита работа нещата ще изглеждат по друг начин още в на Световната купа в София, казват от БФХГ.