Warning: A non-numeric value encountered in /home/burgaspr/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Антони Дончев и Лилия Илиева представят в Бургас дебютния си албум "Never let me go"

Пролетта в Бургас идва и с хубава музика. Заслуга за това имат двама талантливи музиканти от българската джаз сцена – Лилия Илиева - вокал и Антони Дончев - пиано. Те ще застанат пред бургаската публика, за да представят дебютния си албум – "Never let me go".Концертът ще се състои на 14 април от 19:00 ч. в зала “Тончо Русев “ на Културен дом НХК.

Колаборацията между двамата музиканти започва преди няколко години, когато певицата се завръща в България. Албумът е спонтанна интерпретация на подбрани джаз балади. Импровизация и свобода във всички форми на музикалния изказ – това е основата, върху която дуото базира своите изпълнения. Лилия Илиева е певица, композитор и преподавател в НМУ "Любомир Пипков".

Възпитаник на консерваторията "Принц Клаус" в Холандия. Тя е позната на родната джаз сцена с участието си в редица музикални проекти, сред които Lilly Ilieva & "The Minimum Quartet". Антони Дончев е виртуозен пианист, композитор и диригент на Биг бенда на БНР. Син е на композитора Кирил Дончев. Антони е един от най-търсените и успешни музиканти на българската джаз сцена. Музикалното събитие е част от поредицата концерти „Зимни джаз вечери”, организирани от културна организация „Арт Мюзик ателие”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Билети за концерта се продават на касата на „Часовника”.

За повече информация и резервации тел.0894/898-098 и 0889/801120